☰ Menü

Adó 1 százalék

 

Segítse munkánkat adója 1%-ával egy élhetőbb társadalomért!

 

Adószámunk:18587267-2-10

 

Horizont Közhasznú Alapítvány – közel 20 éve megváltozott munkaképességű embertársaink esélyegyenlőségének szolgálatában

 

Hit: valljuk, hogy mindenki megtalálhatja a helyét a világban, amely által kiteljesedhet.

Optimizmus: képezzük és bátorítjuk sorstársainkat, hogy gyengeségeik helyett az erősségeikre építkezzenek.

Racionalitás: gondoskodás helyett segítjük a hozzánk fordulókat az önállósódás útján.

Integráció: felkészítjük klienseinket, hogy az élet kihívásainak megfeleljenek.

Zálog: sokéves szakmai múlt áll mögöttünk, amely garantálja, hogy értéket teremtünk

Orientáció: személyre szabott figyelmet, bizalmat és munkatapasztalatot biztosítunk

Növekedés: pozícióink széles palettát ölelnek fel a betanított munkától az egyetemi végzettséget igénylő munkakörökig

Támogatás: sorstársakból álló közösség és rehabilitációs szolgáltatások segítik klienseinket

 

Közel 20 éve dolgozunk azért, hogy a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek önmagukra találjanak, és független, teljes életet élhessenek.

 

1 lépés: akinek megromlik az egészsége, annak újra kell építenie az életét. Segítünk abban, hogy ügyfeleink fokozatosan birkózzanak meg ezzel, mentorálást, képzéseket, szakmai tapasztalatot biztosítunk számukra.

 

1 álom: gondoskodás helyett hosszú távon arra koncentrálunk, hogy ügyfeleink önállóvá váljanak, hogy ne legyenek kiszolgáltatottak, és akár a nyílt munkaerőpiacon is megállják a helyüket.

 

1 világ: hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy döntsön a sorsáról, valamint, hogyméltó és teljes életet éljen.

 

1 %: Segítsen minket felajánlásával, hogy azok is azok is elismerést kapjanak és értékes munkát végezhessenek, akiknek küzdelmes élet jutott.

 

Összekötni, nem szétválasztani:


Az egészségkárosodásuk miatt az érintettek gyakran elszigetelődnek, ami tovább súlyosbítja helyzetüket, ezért támogató közeget és személyre szabott rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek.

 

Bizakodni, nem kételkedni:

Amikor valaki nem képes arra, amire mások, vagy amire korábban ő maga is képes volt, a veszteség mellett minden eltörpülni látszik. Mi megkeressünk klienseink meglévő vagy kibontakozásra váró képességeit, és ezekre irányítjuk figyelmüket, hogy arra építkezhessenek.

 

Kiszolgáltatottból függetlenné válni:

Segítjük ügyfeleinket abban, hogy speciális helyzetükhöz igazíthassák életvitelüket, és ha olykor segítségre szorulnak is, ne függjenek másoktól, hanem önállóan boldoguljanak.

 

Élni, nem túlélni:

A fizikai vagy pszichés betegségek komoly kihívást jelentenek, éppen ezért fontos megmutatnuk az érintetteknek, hogy ezek ellenére is lehetnek vágyaik, álmaik és céljaik , mi több, el is érhetik azokat.

 

1% felajánlás, 100% változás!

Támogasson minket adója 1%-ával, hogy segítségével a világ élhetőbb, egyenlőbb és elfogadóbb legyen!

Adószámunk:18587267-2-10

 

 

 

Milyen kedvezmények illetik meg a közhasznú szervezetek támogatóit?

 

1.) Nem kell megnövelni az adományozó adózás előtti, vagyis bruttó bevételét az adomány (pénz, eszköz,szolgáltatás) összegével, amennyiben az adományozó rendelkezik adományigazolással.

 

2.) Továbbá az adóalap csökkenthető a nyújtott adomány értékének 20 százalékáig közhasznú szervezet támogatása esetén, további 20 százalékáig tartós adományozási szerződés esetén, de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény (vagyis az éves bruttó bevétel) összegéig.

 

Tartós adományozás:

 

Magasabb a kedvezmény összege, ha ha az adományozó szerződésben vállalja, hogy az adományt a szerződéskötés évében, és az azt követő legalább három évben, évente legalább egy alkalommal – azonos vagy növekvő összegben – ellenszolgáltatás nélkül adja. Nem számít ellenszolgáltatásnak, ha a közhasznú szervezet a közhasznú szolgáltatása nyújtása keretében utal az adományozó nevére, tevékenységére. Összességében ez egy reálhozammal járó befektetési forma, mögötte határozott társadalmi felelősségvállalással.

 

 

 

Pin It