☰ Menü

„Minden emberben ott van a szeretet, csak sajnos ezt sokan önmaguknak sem merik bevallani”

„Minden emberben ott van a szeretet, csak sajnos ezt sokan önmaguknak
sem merik bevallani” beszélgetés Karvai Sándor többszörös vak Guinnes
rekorderrel
https://www.youtube.com/watch?v=FvsFQiNWvi4&t=306s

Pin It

NEM HAGYLAK EL - Találkozás

Két vak ember életútja röviden, a találkozások című vallási műsorban,
amely a Duna Televízióban volt látható 2022 október 9-dikén.
https://www.youtube.com/watch?v=vgiIOu1jm-k

Pin It

Ha a rezsin spórolna, ne kövesse el ezeket a hibákat

Megrohamozták a vásárlók a tüzéptelepeket tűzifáért, elkapkodták a sparhelteket a használtpiacról, kifogyóban vannak a kályhakészletek a boltokban, és a napelemforgalmazóknak is folyamatosan cseng a telefonja. Megmozgatta az embereket a rezsicsökkentés korlátozása, a vészesen közelinek tűnő fűtésszezon miatt most mindenki pillanatok alatt szeretne alternatív megoldásokat találni….Felbolydult méhkas lett az ország, mióta a kormány bejelentette, augusztustól korlátokhoz köti a rezsicsökkentést, azaz villamos energiából 210 kWh/hó, földgázban 144 m3/hó lesz a hatósági áron fogyasztható mennyiség. 

Mivel efölött lényegesen magasabb piaci díjakat kell majd kicsengetni - az áram ára a piacon jelenleg kilowattóránként 242 Forint, gázra pedig a rezsicsökkentés híján már az átlagfogyasztónak már most is havonta 131 444, éves szinten tehát 1 577 300 Forintot kellene a gázszámlára költenie, nem csoda, hogy a tél közeldtével mindenki a fűtésszámla miatt aggódik.

Folytatás itt.

https://novekedes.hu/elemzesek/ha-a-rezsin-sporolna-ne-kovesse-el-ezeket-a-hibakat

Pin It

Születése óta vak, de ha járművezetésről van szó, Sándor nem ismer lehetetlent

A 47 éves Karvai Sándor veleszületett zöldhályoggal jött a világra, születése óta vak, mégis ő az élő bizonyítéka annak, hogy semmi sem lehetetlen. A férfi az elmúlt években több Guinness-rekordot állított fel, az elsőt éppen idén 10 éve: egyedül tett meg egy kört motorral a Hungaroringen. Felesége, Anita egy fertőzés következtében veszítette el látásának egy részét. Most közösen járják az iskolákat, érzékenyítéseket tartanak.

https://rtl.hu/fokusz/2022/02/28/karvai-sandor-vaksag-teljes-elet-erzekenyites

Pin It

Beszélgetés Karvai Sándorral

Karvai Sándorral, Magyarország első vak motorosával beszélget az Egy szuszra című podcast műsorban Burkert Rudolf.

https://anchor.fm/egy-szuszra/episodes/Egy-Szuszra-Poscast--001---Karvai-Sndor-e18ed4p/a-a6lin4l?fbclid=IwAR2Ph7O8kSCExCmPJr184aPbEfHZmRTp_5OTOFbGceO08b2FykkBdvK-cZYÜdv,Rudi

Pin It