☰ Menü

Tényleg radikálisan belenyúltak a napelemes pályázatba

A Portfolio minapi értesülésével összhangban radikális egyszerűsítések történtek a lakossági napelemes pályázat elszámolási szabályaiban, hiszen 3-5 helyett már csak 1 mérföldkő lesz a projektben, illetve a számla alapú elszámolás helyett egy újfajta, egyszerűbb pénzügyi elszámolásra tér át a kiíró. Mindez jelentős adminisztrációs egyszerűsítést jelent a pályázóknak, illetve a kivitelezők számára is vannak kedvező változások, amelyek így együtt azt segítik elő, hogy a tervezett projektek tényleg meg is valósuljanak.

Megjelent a lakossági napelemes pályázat hivatalos kormányzati oldalán az átdolgozott felhívás, és a mellékletei, illetve egy rövid közlemény, valamint egy 20 oldalas változásjegyzék is. Utóbbi tételesen bemutatja, hogy az eredeti szöveghez képest hol mi változott.

Ezt a változásjegyzéket mindenképpen érdemes átnéznie a már nyertes, illetve a majd induló pályázóknak, de közben a 61 oldalas felhívás legelső oldalán van egy rövid szöveges összefoglaló is a legfontosabb változásokról.

A teljes cikket itt olvashatjuk.

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20230428/kijott-a-dontes-tenyleg-radikalisan-belenyultak-a-napelemes-palyazatba-612024

Pin It