☰ Menü

Pályázatok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 a kedvezményezett neve: Horizont Látássérültek Társadalmi Integrációját és Esélyegyenlőségét Segítő Közhasznú Alapítvány
 a projekt címe: „Látják az egri csillagok”.
 a szerződött támogatás összege: 154 852 384 Ft
 a támogatás mértéke (%-ban): 79,03%
 a projekt tartalmának bemutatása: A projektünk elsődleges célja a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása, munkaerő-piaci kompetenciáinak növelése. Eger idegenforgalmi vonzerejére alapozva, létre kívánunk hozni egy akadálymentes szálláshelyet, ahol fogyatékkal élők számára szállás és étkezési szolgáltatás biztosítása mellett, közösségi, szabadidős sport, wellness, egészségmegőrző, gasztronómiai stb. programokat, segítő személyzettel, specifikus egyéni szükségletekre szabott kiszolgálást nyújtunk. Ezáltal létrejöhet projektünkben a segítséggel élők akadálymentes rekreációjának biztosítása, a széles társadalom szemléletének formálása. Az üzemeltetés megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával történik. 

A szolgáltatásban a foglalkozási rehabilitációs folyamatot ötvözzük a tágabb célcsoportunk rekreációs igényeinek kielégítésével. Programunk két dimenzióban realizálódik: hátrányos helyzetű álláskeresőket visszavezetjük a munka világába akként, hogy az általuk nyújtott szolgáltatásokat fizetőképes keresletre építve, elsődlegesen fogyatékkal élők veszik igénybe. Új társadalmi vállalkozás bevezetésével célunk, hogy alapítványunk működése támogatói források nélkül is fenntartható maradjon. A létrehozott kapacitást  hosszútávon fenntartjuk, a tevékenységből származó árbevételt nem osztjuk fel, hanem közhasznú céljaink ellátására fordítjuk.

 a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2021.06.30.
 projekt azonosító száma.  GINOP-5.1.3-16-2017-00209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It